1.1. Velkommen

Velkommen til Facilitator Online. Kurset der klæder dig på til at kunne facilitere ethvert møde, workshop eller anden form for gruppeinteraktion. 

Mit navn er Camilla Linnemann, og jeg håber ikke, du behøver at se særligt meget af dette kursus, før du kan mærke, at jeg virkelig brænder for faciliteringskompetencen. 

Facilitering har både direkte og indirekte været en del af hele mit arbejdsliv. Tidligt i mit liv fandt jeg ud af, at jeg får enorm meget glæde og værdi ved at sætte andre mennesker i spil og opstille rammer for, at de kan udfolde deres potentiale. Dengang var det som personlig træner for børn, der dansede på eliteniveau, men da jeg kom i gang med min karriere, mærkede jeg hurtigt, at det samme gjorde sig gældende her. 

Jo mere jeg havde fokus på at sætte gruppen i spil, jo større arbejdsglæde fik jeg. Og det var noget af en øjenåbner, fordi jeg altid havde set mig selv som specialist og troede, at min arbejdsglæde lå i at være den dygtigste. Det viste sig, at den lå i at blive den dygtigste til at få andre til at være dygtige. 

Jeg har arbejdet indgående med facilitering i forbindelse med rollen som Scrum Master, Product Owner, leder og på diverse freelanceopgaver i forbindelse med workshops. Hver eneste rolle og opgave har sit take på faciliteringsdisciplinen, og hver eneste gruppe af deltagere stiller nye krav til mine kompetencer. At jeg aldrig bliver færdig med at udvikle mig, er efter min mening netop det faktum, der gør det allermest spændende.

Jeg har lavet dette kursus, fordi jeg mener, at faciliteringskompetencen skal meget bredere og dybere ud i de danske organisationer. Derudover synes jeg et online kursus er oplagt, fordi du kan se og gense alle de pointer, øvelser og elementer, som facilitering kræver. For facilitering er noget, der læres i praksis. Betragt derfor dette kursus som din faste grundstøtte, hvor du kan opbygge den nødvendige viden og indsigt til at blive mere bevidst og kompetent i din rolle som facilitator. Gå så ud og afprøv dele af dine nye indsigter og kom tilbage og gense det, du synes er svært, eller dyk ned i nye områder, når du er klar til endnu flere udfordringer. 

Husk, at du som kursist og bruger på Facilitator Online løbende bliver inviteret til Live Q&A’s 3-4 gange om året, hvor du kan stille lige præcis de spørgsmål, der fylder for dig. Du er også altid velkommen til at række ud til mig på LinkedIn. Du kan naturligvis også spørge alle dine virtuelle medkursister på vores Facebook-gruppe. De står klar til at hjælpe dig, og jeg håber også, at du vil bidrage med at hjælpe dem. 

Jeg glæder mig til at tage del i din faciliteringsrejse. Lad os komme i gang!

Complete and Continue